Kezdőlap

Elindult a "TITÁNOK" projekt

A 40 hónapos (2017.06.01.-2020.09.30.) "TITÁNOK" pályázat célja a fiatalok, a családok és fizikailag-szellemileg friss idősek, nyugdíjasok kisközösségi kereteken belül szerveződő társadalmi, közéleti szerepvállalásuk erősítésével, karitatív, önkéntes alapon végzett tevékenységeivel, a generációk közötti együttműködéssel segíti elő a területi és társadalmi kiegyenlítődést a Siklósi járásban.Az önkéntességre való hajlandóság növelése, az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsültségének emelése és ezzel együtt az önkéntesség helyi/járási szintű népszerűsítése, konkrét önkéntes programok megvalósítása.

Projektünk egyik fő eleme az önkéntesség: segítségével fejlődik az egyének közötti együttműködés, működik a közösségek hálózata, másik fő eleme a fiatal generáció aktivizálása, hogy a fiatalok a közösségeikben befogadó, toleráns attitűddel vegyenek részt, ill. nemzeti és európai identitásuk egyaránt segítse őket a fenntartható társadalom építésében.
 
A projekt közvetlen célcsoportja:
- A hátrányos helyzetben élő 14-35 éves fiatalok, valamint azok a 60 év feletti idősödő és idős személyek, akiknek életminősége a közösségi tevékenységekbe való bevonás után javul.