Kezdőlap

"Családi Ügy-Es" projekt

TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0307

Alapítványunk 2012. augusztus 01.-én kezdte meg "CSALÁDI ÜGY-ES" elnevezésű programját. A 19 hónapos projekt a Sellyei kistérség 35 településén valósult meg főként a házasságkötésre, gyermekvállalásra készülő párok, a szülők, a gyermekvállalás után a munkaerőpiacra visszatérni kívánó anyák és apák, a társkeresés és a felelős párkapcsolat iránt érdeklődő fiatalok bevonásával, akik számára tanácsadást, foglalkozásokat, tréningeket, rendezvényeket, szakmai segítségnyújtást és számtalan információt, valamint egy havonta megjelenő újságot biztosítottunk.
   
A szolgáltatási elemek, programok, rendezvények, foglalkozások nem csak Vajszló településén elérhetőek – minden szolgáltatásunkat elérhetővé tettük a térségben. Így az előkészítő szakaszban egy újabb, sokkal nagyobb mintát felhasználó, reprezentatív igényfelmérést végeztünk, mely során minden egyes településen felmértük a célcsoport igényeit. Ezt követően fogjuk a szolgáltatásokat aszerint „központosítani”, hogy hol van a legnagyobb érdeklődési kör az adott szolgáltatás iránt. Ez több „központot” is jelenthet egyszerre, egy időben. Ugyanakkor a szolgáltatásokat mobilizáltuk, a szakemberek, munkatársak előzetes egyeztetéseket követően felkeresték célcsoporti személyeket.
 
Közvetlen célok
  • Családokat támogató gyakorlati szolgáltatások nyújtása - a helyi közösségek tagjainak önkéntes, szervezett együttműködése által az információk gyors cseréje, melynek kapcsán a gyermekes családok, szülők átadhatják egymásnak tapasztalataikat, ismereteiket, valamint hozzájuthatnak a családalapítással és gyermekneveléssel kapcsolatos információkhoz.
  • Gyermekvállalás és munkavállalás összeegyeztetését segítő szolgálatok – célunk olyan komplex szolgáltatásnyújtás, mely során a gyermekvállalás után a munkaerőpiacra visszatérő nők segítséget kapnak az elhelyezkedésben, ami által elősegítjük a munkaerőpiacon való hosszú távú elhelyezkedést.
  • Családi életre nevelés - a házassággal, a párkapcsolattal és a gyermekvállalással kapcsolatos ismeretek közvetítése.

Vissza