Kezdőlap

"Nemzetközi partnerkereső dinnyefesztivál az Ormánságban” projekt

NCA-NK-09-A-0426

Tervezett projektünk lényege az volt, hogy egy szórakoztató, élményekkel teljes fesztivál keretein belül ismerkedjünk meg dél-dunántúli és külföldi civil szervezetekkel. Jó lehetőségnek éreztük, hogy a szabadidős programokon, kicsit kötetlen keretek között ismerkedjünk meg közelebbről egymással, azzal a céllal, hogy a különböző, ám hasonló célokkal rendelkező civil szervezetek egymásra találjanak, és eredményesen működjenek együtt a jövőben, segítve egymás munkáját és a közös célok megvalósulását közös projektek megvalósításában.
 
3 külföldi székhelyű, valamint 6 baranyai civil szervezetet hívtunk meg a 2 naposra tervezett fesztiválra. A dinnye, mint fesztivál-téma  nemcsak azért jöhetett szóba, mert projektünk egyik célja az Ormánság népszerűsítése, a térségre való figyelemfelhívás, hanem mert az Ormánság Szíve a Alapítvány kidolgozott - és időközben - beadott egy nagyszabású pályázati anyagot, amely munka- és előrelépési lehetőséget teremt(het) a térségben élőknek és családjaiknak.
 
A Nemzetközi partnerkereső dinnyefesztivál az Ormánságban elnevezésű program 2009. szeptember 12-13-án került megrendezésre a vajszlói Művelődési Házban és udvarán. A meghívott nemzetközi civil szervezetek közül a szerb YOUTH & ECO LIFE tudott ebben az időpontban ellátogatni Magyarországra, a többi szervezet egyéb elfoglaltságai miatt most nem tudta képviselőit nélkülözni. 

Vissza