Kezdőlap

„Könyvtámasz 2010” projekt

K2010/150
 
Az Ormánság Szíve Alapítvány az eddig megvalósított ifjúsági projektjei kapcsán leginkább a 10-14 éves gyermekeket és a 15-24 év közötti fiatalok csoportjait célozta meg. Ezen belül is leginkább a Vajszlón és a környező településekben élő – köztük jelentős arányban cigány/roma származású – gyermekek és fiatalok számára tervezzük könyvtárunkat. Rajtuk keresztül a tudásátadás közvetetten érvényesülni fog családjuk, rokonságuk, ismerőseik és barátaik körében is.
 
A projekt során a Maholnap Alapítványtól 250.000 Ft értékű könyvadományt kaptunk, melyet ez úton is köszönünk minden fiatal nevében is.
 
Sajnos sokszor az is gondot jelent a hátrányos helyzetű családok számára, hogy az iskolai tanulmányokhoz szükséges kötelező olvasmányokat, kiegészítő könyveket beszerezzék, vagy akár kölcsönözzék. Hatásként elértük – főként a gyermekek körében – azt, hogy tanulmányaikhoz több ismeretanyagot használjanak fel, érdeklődőbbek legyenek a tudás, a művelődés és a kultúra iránt, valamint hogy többet olvassanak. Az olvasás nemcsak tudással látja el a gyermekeket, hanem gyakorlattal is a szövegértés terén.

Vissza